Weerfotografie op Ameland

HOLLUM – De Waddeneilanden kennen mooie luchten en fantastische weerfenomen die het waard zijn gefotografeerd te worden. Over weerfotografie is een praktijkboek geschreven. Een van de auteurs is natuurfotograaf Johan van der Wielen, die in 2013 ondermeer in het Natuurcentrum in Nes exposeerde met zijn foto's. Johan van der Wielen geeft leiding aan fotoreizen, ondermeer op Schiermonnikoog.

Het praktijkboek behandelt drie onderwerpen die nauw in elkaar grijpen:

  • weerfotografie
  • nachtfotografie
  • het fotograferen van natuurverschijnselen

Overdag zijn dreigende wolkenluchten, dubbele regenbogen, hevige sneeuwbuien, woeste stormen, intense zonsondergangen, donder en bliksem vaak een reden om naar de camera te grijpen. Prachtige verschijnselen die spectaculaire beelden op kunnen leveren. Dit boek geeft je de achtergronden om zelf aansprekende foto's te maken.

 

's Nachts zijn er talloze andere mogelijkheden en fotografische uitdagingen: nachtelijke landschappen, startrails, noorderlicht, bliksem, maan, sterren en planeten.

Wie het noorderlicht op Ameland ziet kan er na bestudering van dit boekwerk een mooie foto van maken. 

 lees hier meer over het boek en over Johan van der Wielen

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *