Weer opsteker voor Anja Brouwer

NES – "Gisteren had ik weer een mooie opsteker, of eigenlijk twee." Zo begint Anja Brouwer, geboren en getogen in Nes, haar mailbericht over haar succesvolle fotografie. Met bijgaande foto is ze tweede geworden in de categorie vogels van de natuurfotowedstrijd de Groene Camera. In de categorie zwart-wit had ze een eervolle vermelding, met een foto van héél veel kanoeten, die opvlogen vanwege een slechtvalk.

Anja Brouwer: "Tijdens hoogwater zaten héél veel scholeksters in de verse sneeuw op deze hoogwatervluchtplaats. Te rusten, met hun snavel tussen de veren. Toen het water begon te zakken werden ze alert om weer terug de Waddenzee op te gaan en keken ze allemaal op richting zee. Behalve een enkeling… De Groene Camera is dé fotowedstrijd voor elke natuurfotograaf uit Nederland en België. Er waren dit jaar ruim 7.000 inzendingen. Je mag 15 foto’s insturen. Het bijzondere was dat de vakjury in de voorselectie 14 van mijn 15 foto’s had uitgekozen. Uiteindelijk gingen er dus twee foto’s door naar de finale. Per categorie zijn er dan nog 10 foto’s over. Met deze prijs heb ik € 250,00 gewonnen en vanaf september hangt de foto in het Museon in Den Haag."

Het juryrapport over de scolekster foto is lovend: "Het ritme van deze groep scholeksters in de sneeuw maakt het beeld. Al die kleine zwart-witte lijfjes met hun uitstekende lange oranje snavels vormen een prachtig kunstzinnig patroon dat associaties oproept met de kunstwerken van Escher. En dan die ene eigenwijze vogel links van het midden dat het patroon mooi doorbreekt door net even de andere kant op te kijken."

⇒ In deze link het volledige verslag en de andere foto.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *