Weer ontluisterende nederlaag Geel Wit

OOSTERLITTENS – Geel Wit heeft weer een ontluisterende nederlaag geleden. In en tegen Oosterlittens werd het 6-0. Werden aanvankelijk de punten gepakt in de uitwedstrijden, nu rijgen de dikke verliezen op vreemde bodem zich aaneen. Na 8-3 tegen Oerterp en 7-2 tegen Gorredijk nu dus 6-0.

Aanvankelijk ging het gelijk op, maar geleidelijk bouwde de thuisclub aan een overwicht. Halverwege de eerste helft resulteerde dat in een treffer van Ewoud Walda. Scheidsrechter Draaijer keurde het doelpunt aanvankelijk goed, maar annuleerde hem op advies van assistent-scheidsrechter Bernard Teuben.

Binnen het half uur kon de stand op het scorebord alsnog worden gewijzigd toen Rykhelt Smink een geldig doelpunt maakte.

Geel Wit kreeg een beste kans op de gelijkmaker toen Jordi Metz werd neergelegd. Micha Metz knalde de daarop gegeven vrije schop tegen de paal.

Na de rust begon met een kansje voor Tim Barf, daarna was het gebeurd met Geel Wit. Na acht minuten in de tweede helft maakte Smink er 2-0 van. Daarna was het showtime voor invaller Anne Jent Visser, die met drie rake schoten een gave hattrick liet noteren.

Tussendoor was Micha Metz dichtbij een doelpunt. De keeper van Oosterlittens kon zijn schot met moeite keren. Volgens de assistent-scheidsrechter gebeurde dat voor de lijn.

Het slotakkoord was voor Smink, die eveneens zijn derde doelpunt maakte.

Trainer Jan Stuiver vond dat zijn ploeg kansen kreeg, maar op de beslissende momenten tekort kwam. Eigen aanvallen bleven zonder resultaat en verdedigend wil Geel Wit het voetballend oplossen op momenten dat wegtrappen de betere optie is.

Door Koos Moolenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *