Andrea Deelstra en Gianlucca Assorgia favoriet

NES – De 18e Ameland Adventurerun vindt plaats op zaterdag 17 december. Voor het avontuurlijke hardloopevenement midden in de advent periode hebben zich in totaal 3900 sporters, van alle leeftijden en niveaus ingeschreven. Andrea Deelstra en Gianlucca Assorgia worden gezien als de favorieten.

Bij de dames staat Andrea Deelstra uit Wapenveld aan de start. Vorig jaar werd zij tweede achter Jill Holterman, die vanwege een trainingsstage in Kenia haar titel in deze editie niet kan verdedigen. Andrea krijgt concurrentie van Jacelyn Gruppen (Hoogeveen) en Jessica Oosterloo (Appelscha). De vraag is of zij elkaar dusdanig kunnen opstuwen tot een aanval op het parcoursrecord (1.14.28), dat Jill Holterman in de vorige editie liep.

Bij de mannen gaat Gianlucca Assorgia (Den Helder) zijn titel verdedigen. Vorig jaar diende hij nog af te rekenen met Ronald Schroer en Frank Futselaar. Ronald is helaas ook afwezig, maar Frank Futselaar (Arnhem) zal samen met Bjorn Koreman (Geertruidenberg), Tom Hendrikse (Assen), Lucas Nieuweboer (Soesterberg), Rik Goethals (Velp) en de Friese toploper Geart Jorritsma (Nijland) zeer zeker een poging gaan doen om Gianlucca van zijn tweede winst op Ameland af te houden. Vorig jaar kwam winnaar Gianlucca overigens maar 15 seconden tekort op het parcoursrecord van Dennis Licht (2017) uit de boeken te lopen. Lukt het een van hen dit jaar wellicht wel op deze scherpe tijd te verbeteren?

Op 17 december bijten de jeugdige lopers (t/m 12 jaar) de spits af om 11.30 uur met de Rabobank Kidsrun over 1 en 2 km. Daarna volgen de 5 km prestatieloop en de Unive 10 km prestatieloop. De halve marathon start als laatste en de organisatie verwacht dat de laatste deelnemers van de slotafstand rond 16.30 uur de finish zullen passeren.

Het parcours van de Adventurerun 2022 is aantrekkelijk voor lopers van alle leeftijden en niveaus. Veel lopers noemen Ameland als mooiste halve marathon parcours van Nederland. Het unieke maar selectieve parcours is grotendeels onverhard en geaccidenteerd. Het is uitgezet in de afwisselende natuur van Ameland. Bos, duinen, kwelders en het onvoorspelbare strand vormen het decor van deze avontuurlijke loop Start en finish zijn weer op de Reeweg in het gezellige en sfeervolle centrum van Nes.

Startvakken

De wedstrijdlopers en de deelnemers afkomstig van Ameland starten in het voorste startvak. In het tweede vak staan de overige deelnemers opgesteld. Dit geldt zowel voor de starts van de 5, 10 en 21 km.

Bron Adventurerun

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *