Weer nederlaag voor Geel Wit

BUREN – De situatie voor Geel Wit wordt steeds penibeler na weer een nederlaag. Thuis tegen Drachten werd het 0-2.

Andermaal bleek Geel Wit niet bij machte een bres te slaan in de verdediging van de tegenstander. De voorhoede werd ditmaal gevormd door Bente Bonthuis en Kayan Kiewiet, die normaal gesproken in de verdediging staat, maar als gevolg van het ontbreken van een aantal basisspelers nu in de spits werd geposteerd. Dat de nood hoog is bleek wel uit het feit dat andermaal een beroep moest worden gedaan op Mark Molenaar, die normaliter in het derde speelt.

De eerste kans was na tien minuten spelen voor Dennis Molenaar, maar keeper Guido Wilming stond goed opgesteld.

Enkele minuten later was Kayan Kiewiet bijna doorgebroken maar hij werd gestopt door Yorn Sikkenk, die daarvoor geel kreeg. Aan de andere kant onderscheidde Pieter Oene Smit zich met twee prima reflexen op schoten van Dennis Hardenbol en Sikkenk.

Na bijna een half uur spelen kopte Mark Molenaar uit een hoekschop van Lars Molenaar naast. Meteen daarna was het aan de andere kant raak. Doelman Smit was kansloos op een hard schot van Hessel Okke de Vries.

Na de rust was er minder te beleven. Drachten nam de tijd en Geel Wit was niet in staat te imponeren. Wel kwamen er nieuwe impulsen met het inbrengen van Jaap Wouters, de veteraan die af en toe een balletje trapt in het derde en tien jaar geleden zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht speelde. Hoewel hij een keer dichtbij een doelpunt was kon ook zijn aanwezigheid de Drachtster defensie niet verontrusten.

Geel Wit probeerde het wel, maar slaagde niet. Voor de statistieken kopte Anton Vredevoort in de vierde minuut van de blessuretijd het tweede doelpunt van de bezoekers achter Smit. Bepaald niet voor de statistieken was de tweede gele kaart die Kayan Kiewiet daarna nog opliep, wat hem op een schorsing komt te staan.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Pieter Kiewiet, Mark Molenaar, Johan Kolk, Jurjen Metz; Dennis Molenaar, Sander Graafsma, Siard Bonthuis (Jaap Wouters, 65’), Lars Molenaar; Bente Bonthuis, Kayan Kiewiet.