Geel Wit kansloos tegen Helpman

GRONINGEN – Geel Wit heeft een kansloze nederlaag geleden tegen Helpman. In Groningen ging de nogal gehavende formatie van trainer Frans à Nijeholt met liefst 6-1 ten onder.

Geel Wit beleefde een moeilijke beginfase. De score werd al in de tweede minuut geopend door Ralph Boekema. Na tien minuten kon Johan Kolk net voor de lijn redding brengen. Daarna ontworstelden de Amelanders zich enigszins uit de greep van de serieuze titelkandidaat. Siard Bonthuis kreeg twee goede kansen, uit een voorzet van Lars Molenaar kopte hij over en de assist van Dennis Molenaar kreeg een te zacht vervolg om doelman Joost de Graaf te verontrusten. Ook schoten van Lars Molenaar en Jurjen Metz konden niet voor gevaar zorgen.

Aan de andere kant kopte Nik Lemmink onder de bal door en werd het schot van Kevin Hofman gekraakt. Vlak voor de rust leed Geel Wit balverlies op het middenveld. Uit de uitbraak die daarop volgde maakte Danny Dijkstra 2-0.

De topscorer van Helpman scoorde vlak na de rust weer en toen was de strijd eigenlijk wel gestreden. Na zo’n tien minuten in de tweede helft scoorde Bente Bonthuis weliswaar tegen, maar niet veel later bracht Dijkstra de marge weer op drie: 4-1. Na een half uur scoorde Dijkstra zijn vierde van de middag. Lars Molenaar raakte nog de paal, maar het slotakkoord was voor invaller Rik Seuren in de laatste minuut maakte hij er 6-1 van.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Kevin Kiewiet (Lukas Mollema, 52’), Mark Molenaar, Pieter Kiewiet (Maikel Moll, 80); Dennis Molenaar (Djerry Spoelstra, 75’), Sander Graafsma, Jurjen Metz; Bente Bonthuis, Siard Bonthuis, Lars Molenaar.

Door Koos Molenaar

lees hier over Voetballen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *