Weer diepzeekreeft op Ameland

NES – Het strand van Ameland ligt bezaaid met scheermessen en krabben. Er is weer sprake van een massastranding. Dat komt vrijwel elk jaar voor.

Winne Dijksman vond gisteren tijdens een strandwandeling een nog levend kreeftje tussen al die schelpen. Hij lag tussen paal 21 en 22 op het Noordzeestrand. Het gaat hier waarschijnlijk om een Noorse kreeft, een soortgenoot van de kreeft die 20 september de krant haalde. Toen vond Arnold Tulp uit Nijega ook een levende kreeft op het Amelander strand. Deze kreeftensoort spoelt sporadisch aan en is een diepzeekreeft die op tientallen meters tot wel 800 meter diepte leeft. Hij wordt ook wel aangeduid als langoustine of scampo.

In de Leeuwarder Courant werd het vermoeden gepubliceerd dat het dier door vissers is gevangen en dichtbij de kust overboord is gekieperd.

lees hier meer over massastrandingen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *