Weer de vraag: “Hoe komt het met De Stelp?”

BALLUM – "Hoe komt het met De Stelp?" Het is een vraag die twee jaar geleden werd gesteld en die nog altijd open staat. Op 3 juli 2012 stelde Piet IJnsen (Algemeen Belang Ameland) de vraag aan het college tijdens de raadscommissievergadering. Er werd toen gefluisterd dat er personeel moest verdwijnen. Wethouder Nico Oud wist geen antwoord. Een week eerder had hij een overleg met Pasana waar zorgcentrum De Stelp onder valt, en er was met geen woord gerept over personeel dat weg moest. IJnsen was verbaasd dat de wethouder niet op de hoogte was.

Oud: “Het is ons niet verteld. Ik heb geen glazen bol!”

IJnsen wilde toen niet hardop zeggen dat Pasana niet te vertrouwen is. Hij volstond met: “Ik krijg er een nare smaak van!” 

Inmiddels zijn we twee jaar en enkele bezuinigingsrondes verder en is er nog steeds geen duidelijkheid. De wethouder kan nog steeds niks concreets melden, de glazen bol laat niets los en IJnsen kan een nieuwe rol pepermunt aanbreken.

>>> lees hier over de bezorgde medewerkers van De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *