Weekenden voor zinzoekers op Ameland bij pioniersplek De Plaats

HOLLUM – In 2021 organiseert pioniersplek De Plaats vijf bijzondere weekenden voor zinzoekers. Dat zijn mensen die willen nadenken over de betekenis van hun leven. Het eerste weekend heet Unplugged en is van 11-13 juni. Dit wordt samen met Mijnkerk.nl vormgegeven en richt zich op dertigers tot vijftigers. Het gaat over loskomen van je dagelijkse leven.

Dominee Otto Grevink: "Op Ameland ervaar ik de ruimte van wijde stranden, waar je hooguit in de verte iemand ziet. Een bezoek aan Ameland laat me voelen hoe ik gevangen kan zitten in mijn eigen keuzes. Dit is dan ook de ideale plek om je een paar dagen te bezinnen." Samen met pionierspredikant Sijbrand Alblas verzorgt hij de workshops van het weekend. Volgens Alblas is het belangrijk om bewust om te gaan met de tijd die je hebt. "Veel dagen gaan geruisloos voorbij. Dit weekend vragen we ons af of we de meeste tijd en energie die we hebben ook geven aan wat voor ons echt belangrijk is. Ook de rol die het geloof hierin kan spelen komt langs. We hopen dat deelnemers na dit weekend met nieuwe inzichten en meer enthousiasme terugkeren naar huis".

Aanmelden voor deze weekenden kan via de website van De Plaats.

Bekijk de verschillende zinzoekersweekenden, gasten en meer informatie op de website.

Bron De Plaats

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *