Tulpen op Torenhoogte

NES – Op Torenhoogte bloeien de tulpen en narcissen. Ze zijn er op 9 december 2020 geplant door schoolkinderen. Het zijn zogenaamde coronatulpen, die Dorpsbelang Nes had aangeschaft. Dorpsbelang Nes werkte bij dit project samen met de gemeente, die plantvakken op het veldje rond de kerktoren middenin het dorp voorbereidde. Vrijwilligers van Dorpsbelang pootten honderden bollen en leerlingen van de Burgemeester Waldaschool plantten de rest.

De bloemen symboliseren verbinding, mienksip, voor een gemeenschap van groot belang; in tijden van corona nog meer dan anders. 

Wellicht zijn de verbindende tulpen van Torenhoogte een inspiratie voor andere Dorpsbelangen en de diverse bollenplanters die het eiland rijk is. Heeft niet elk dorp een Brink of driehoekje dat wel wat fleur kan gebruiken? Torenhoogte laat zien hoe mooi het kan worden. Een mooi project voor eilanders die gek zijn op het poten van bloembollenbuiten hun eigen tuin.

bekijk hier de foto van het planten op 9 december 2020

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *