Wedstrijd na Golfopleiding Ameland

HOLLUM – Op zondag 9 maart werd door Golfschool Ameland de laatste wedstrijd van de golfopleiding georganiseerd met tegelijkertijd een clinic voor de ouders.

Er deden tien kinderen mee aan de opleiding, voortkomende uit de Golftalentenjacht en bestaande uit ondermeer 20 lesuren en elke zondag een inloopwedstrijd.

De laatste wedstrijd heeft de naam 'Kleine Duin' gekregen, een naam die bedacht is door Ed Lekanne, die ook de prijzen beschikbaar stelde.

Er hadden zich van tevoren zes kinderen aangemeld voor de wedstrijd en maar drie ouders voor de clinic. Op deze stralende zondagmorgen bleek dat er 13 kinderen en 7 ouders meededen. Het was een fantastische opkomst.

De wedstrijd werd gespeeld op de 9 holes par3-baan, met als speelvorm strokeplay (max 8 slagen) en de putslagen die op de green moesten worden geteld.

De clinic stond onder leiding van Loes Renders die met de ouders na een uur oefenen ook een paar holes ging  spelen op de par3-baan.

Er werd vlot en goed gespeeld. Tim Kienstra eindigde met 16 puts over 9 holes, wat een bijzonder goede score is en Elias Barf was met 19 puts de runner up.

Leida Jongbloed, Kevin Kienstra en Patrick van Hoewijk waren de begeleiders in de baan om de scores te controleren en te letten op het handhaven van de etiquetteregels.

De dag werd afgesloten met een frietje voor de jeugd en koffie of thee voor de ouders. Het was een fantastische dag met veel plezier en gezelligheid. Ook de ouders hebben ervaren dat golf een leuk spel is.

De voorbereidingen voor de volgende Golftalentenjacht, in oktober, zijn alweer in volle gang.

Bron: Golfschool Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *