WEC en Rijkswaterstaat werken samen aan unieke Waddenzee-ervaring


Het Werelderfgoedcentrum Waddenzee (WEC) en Rijkswaterstaat gaan intensief samenwerken voor de ontwikkeling van specifieke Waddenzee content in het WEC te Lauwersoog. De heer Joost de Ruig, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Noord-Nederland en de heer Niek Kuizenga, directeur van het WEC, hebben het partnerschap bezegeld door hun handtekeningen te zetten onder het contract. Rijkswaterstaat helpt als content-partner een specifiek gedeelte van de experience in het WEC vorm te geven. Hierbij ligt de focus op de morfologische geschiedenis en complexiteit van de Waddenzee.

WEC experience

De content van Rijkswaterstaat is onderdeel van de totale WEC experience die een interactieve en inspirerende ontdekkingstocht biedt waar bezoekers de essentiële verbondenheid tussen mens en de niet-menselijke natuur van het Wad ervaren.

De inhoudelijke samenwerking met Rijkswaterstaat levert onder andere een interactieve Waddentafel op waar bezoekers kunnen zien hoe mensen en natuur het Waddengebied samen hebben vormgegeven. “De samenwerking met Rijkswaterstaat markeert een belangrijke stap in het neerzetten van een totale Waddenzee-ervaring binnen het WEC”, aldus de heer Kuizenga. ”De samenwerking met het WEC biedt een unieke gelegenheid om de morfologische werking van de Waddenzee inzichtelijk en beleefbaar te maken voor iedereen.”, licht de heer De Ruig verder toe.

Over het Werelderfgoedcentrum Waddenzee (WEC)

Het Werelderfgoedcentrum Waddenzee (WEC) is een initiatief van en bouwt voort op Zeehondencentrum Pieterburen en wordt de nieuwe Werkplaats van de Wadden. Het WEC in Lauwersoog wordt de plek om het Waddengebied mee te maken. Hier worden krachten gebundeld van nieuwsgierige bezoekers, onderzoekers, zeehondenverzorgers, duurzame vissers, bewoners en ondernemers. Samen wordt het verhaal van het Waddengebied verteld om gezamenlijk actief bij te dragen aan een duurzame toekomst voor het Waddengebied en een impuls te geven aan de economie in de regio. Bewustwording creëren van de kwetsbaarheid van het Waddengebied en de noodzaak om op zoek te gaan naar een nieuwe balans tussen natuur en mens staan hierbij voorop. In het voorjaar van 2025 is de verwachte opening voor publiek.

Meer informatie is te vinden op de website wec-waddenzee.nl.

Fotobijschrift: links op de foto de heer Joost de Ruig, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Noord-Nederland en rechts de heer Niek Kuizenga, directeur van het WEC.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 516

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *