Website van de Maand mei 2018

HOLLUM – Ameland kent heel veel websites, waaronder een groot aantal prachtige, nuttige en informatieve. In de maand mei van 2018 is de website van Arendsnest Website van de Maand.

Arendsnest

Aan de Schoolstraat 8 in Hollum op Ameland staat een eeuwenoud boerenhuisje. Daarin leefde aan het begin van de twintigste eeuw het gezin van Arend en Janke Visser met hun acht kinderen. De oudste was Thijs Arend (1910-1975), de vader van Thijs Arend van deze website. Op jonge leeftijd is Thijs senior ‘naar de vaste wal’ vertrokken, omdat het arme Waddeneiland in die tijd geen toekomst bood. De naam Arend komt veelvuldig in de stamboom van de Vissers voor. Vandaar dat het kleine bakstenen huisje aan de Schoolstraat gesierd werd met de naam Arendsnest. Het huisje staat nog steeds op dezelfde plek en biedt, na een grondige verbouwing, plaats aan Il Vulcano, een gezellig Italiaans restaurant.

Als kind logeerde Thijs vrijwel elke schoolvakantie bij oma op Ameland. Dat was in die tijd niet altijd even leuk, maar nu kijkt hij daar met warme gevoelens op terug. Zijn liefde voor het eiland stamt uit die periode. Hij gebruikt Ameland daarom ook als decor voor zijn boeken. Thijs Visser schreef diverse boeken die Ameland als decor hebben. 'Op Drift' is zijn nieuwste boek. Het is net uit.

Website van de Maand 

Websitebeheerders kunnen een maand lang de positie van Website van de Maand krijgen, bovenin de Links-pagina, samen met een bericht zoals dit op de eerste van de maand en vermelding in alle Nieuwsbrieven van PA die in die maand (naar meer dan 1000 abonnees) worden verstuurd. Website van de Maand plaatsing kost € 75,– en daarmee brengt u uw website onder de aandacht van een groot publiek. Is de positie WvdM niet geclaimd door een externe website dan kiezen we onze eigen sites of niet-commerciële sites die gratis Website van de Maand kunnen worden. Aanbevelingen zijn welkom, meld ze graag via de Contact-pagina.

Website van de Maand-vermelding levert gegarandeerd vele extra bezoekers op.

Voor een van de komende maanden kunt u uw website hier aanmelden.

⇒ klik hier voor alle Websites van de Maand op een rij (vanaf januari 2010) en bekijk het mozaiek van mooie Ameland websites.

⇒ bekijk hier de Website van de vorige Maand

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18261

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *