Website snelteststraat Ameland actief

BALLUM – De website om op Ameland een afspraak te maken voor een coronasneltest is actief. Het webadres is www.coronatest-ameland.nl. Die test wordt afgenomen in een tijdelijke teststraat die is ingericht bij zwembad De Schalken aan het Snikkepad in Ballum.

Vanaf maandag 26 oktober kan iedereen, met- of zonder klachten, op Ameland zich laten testen door middel van een sneltest op het coronavirus. "Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar," laat de website weten.

"U kunt een afspraak voor een coronatest maken als u verkoudheidsklachten hebt, zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van reuk of smaak. Ook wanneer u twijfelt, dus geen klachten heeft, is het mogelijk om een test te laten uitvoeren."

De test is de Antigen Rapid Test van Velox Labs uit Drachten. De test is gevalideerd door het RIVM.

ga hier naar de website van de sneltest op Ameland 

⇒ het filmpje hieronder is vrijdag 23 oktober gemaakt

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *