WebGalerie Ameland – Ets Johan Hemkes

GRONINGEN – AKD-ART in Groningen heeft een ets van Johan Hemkes in huis, van de Toren te Hollum. De ets is te koop voor € 175,– .

De ets toont de hervormde kerk gezien vanuit de Oosterlaan.

Dit zijn de gegevens.

Johan Hemkes (1894-1988) werd geboren in Schalsum, een dorpje net naast Franeker. Na een studie aan de Rijksnormaalschool werd hij schoolmeester en tijdens de mobilisatie kreeg hij tekenles aan het instituut Bik en Vaandrager in Den Haag. In 1921 werd Johan Hemkes tekenleraar aan de HBS in Ter Apel, toen had hij tijd om actiever met de kunst bezig te gaan. Hemkes maakte veel etsen, houtsnedes en aquarellen waarin meestal het Friese landschap naar voren kwam, evenals Friese plaatsen. Ook maakte hij prachtig werk van vissers op het wad, een schip op de rede bij Ameland, karren op de rede van Ameland, waddenkustlandschappen, zee, dorpsgezichten en stadgezichten van Leeuwarden en Harlingen.

AKD-ART maakt samen met Antiquariaat Digitalis onderdeel uit van Europa Law Publishing. Hun collectie concentreert zich op kunstwerken uit de 20ste eeuw met een ‘noordelijk’ of ‘Amsterdams’ accent: Groninger Ploeg, Friese, Drentse en Amsterdamse kunstenaars.

Wie belangstelling heeft voor de Hemkes kan rechtstreeks contact opnemen met ADK-ART.

>>> bezoek hier WebGalerie Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *