WBE vindt hond die zoek was: het dier leefde niet meer

HOLLUM – De Drentse patrijs van Carry Holzenspies die sinds donderdagmiddag zoek was, is vanmorgen door jagers op het strand gevonden. De hond is dood, waarschijnlijk gestorven aan een hartaanval.

Carry Holzenspies is diep verdrietig maar opgelucht dat ze hem eindelijk heeft gevonden. Ze reisde heel Europa door met het dier aan haar zijde en wilde niet eerder van Ameland vertrekken dan dat ze hem gevonden had. Holzenspies dankt alle Amelanders die hebben meegewerkt aan de zoekactie en ze vraagt via deze weg om de flyers van de ramen te halen. 

"Lieve Amelanders, Mijn lieve hond Floor is vanochtend gevonden door de WBE op het groene strand. Dood. Waarschijnlijk overleden aan een hartstilstand, donderdagmiddag al en daarom heeft ook niemand haar meer gezien. Ik ben uiteraard heel verdrietig, maar het troost te weten dat ze niet geleden heeft. En dat ze in haar element was. Langs deze weg wil ik alle Amelanders bedanken die de afgelopen dagen zo enorm geholpen hebben met zoeken. Ik ben en was vaak zeer ontroerd door alle acties. Heel veel dank, jullie zijn een prachtstel mensen! Floor ligt op een mooie plek in de duinen, dus ik kom zeker terug." Carry Holzenspies.

De jagers van de Wild Beheerseenheid (WBE) verdienen een pluim. Ze traden vanmorgen vroeg om 06.00 met z'n veertienen aan om in linie de duinen en het groene strand af te zoeken. Al na honderd meter werd Floor gevonden. Ze was toen al dood.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *