Wave Masters Ameland succesvol

NES – Zaterdag 16 oktober werd de eerste Nederlandse Brunotti Wave Masters Ameland gehouden. Op de locatie van Peddels Outdoor Nes streden de 17 beste wave kitesurfers uit Nederland om deze titel. Het evenement was zo geslaagd, dat er voor volgend jaar oktober een tweede editie op het programma staat.

Er stond een flinke 6 bft wind met golven tot zo’n 2 meter. Ondanks de volop schijnende zon maakte  de oostenwind de gevoelstemperatuur behoorlijk koud. Gelukkig was op locatie een kampvuur en kachel aanwezig zodat de riders tussen de wedstrijd door konden opwarmen.

De kitesurfers streden per 4 in 10 minuten om de beste golf. De kitesurfers die niet op het water stonden jureerden om de beurt de kitersurfers op het water.  Hierbij werd er op gelet wie de hoogste, meeste en krachtigste golven wist te vinden en deze zo stijlvol mogelijk kon bedwingen. Daarnaast kreeg de rider een hogere jurering wanneer er zonder voetbanden werd gevaren.

De duidelijke winnaar was Christiaan Brouwer uit Scheveningen, die op zijn board zonder voetbanden bij iedereen de beste indruk achterliet. Een goede tweede was de oude rot Dick van der Spek die Ruud Overwater en Christiaan Bakker achter zich liet.

Ameland Actueel

iPhone app 

vakantiehuisje in Hollum

www.suudooster.nl

Adverteer hier met uw

Regeladvertentie 


  


Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *