Watertaxi slaat aan

NES – De watertaxi’s Kluut, Stern en Plevier slaan aan. Voor 25 euro per persoon kun je razendsnel van Holwerd naar Ameland. De twaalfpersoonsboten zijn bijna een maand in de vaart. Op 23 april werden ze in Harlingen gedoopt.

Directeur van Wagenborg passagiersdiensten Ger van Langen is tevreden over het gebruik van de wadtaxi tot nu toe. Hij sluit niet uit dat er meer wadtaxi’s komen als het concept een succes blijkt te zijn.

Behalve over de vaste routes, zijn de boten – die gemiddeld 50 kilometer per uur varen – ook op andere trajecten inzetbaar, zoals naar de Duitse waddeneilanden. De prijs varieert dan per afstand en bezetting.

De watertaxi’s verzorgen overtochten tussen Ameland en Holwerd v.v. en Lauwersoog en Schiermonnikoog v.v. Daarnaast kan een watertaxi ook op aanvraag ingezet worden voor een snelle overtocht van of naar één van de andere Nederlandse of Duitse eilanden, of voor een overtocht van of naar bijvoorbeeld Zoutkamp, Oostmahorn of Harlingen.

>>> de website van de wadtaxi is te vinden op de Links pagina onder de W van Wadtaxi

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *