Waterroute Vlieland wint LF2028-prijs

VLIELAND – Waterroute Vlieland heeft de LF2028-prijs in de regio Friese Waddeneilanden gewonnen. De waterroute is een gezamenlijk initiatief van Lab Vlieland en de VVV. Annie Beiboer van de VVV en Anke Bruin-Kommerij van Staatsbosbeheer ontvingen de bijbehorende cheque van 2028 euro uit de handen van gedeputeerde Avine Fokkens. Het bedrag is een aanmoedigingsprijs die vanuit het Iepen Mienskipsfûns (IMF) in samenwerking met LF2028 is opgezet. De jury kiest na elke openingsstellingsperiode van het IMF, een winnaar uit drie genomineerde IMF-projecten per regio.

Waterroute Vlieland

Vlieland is zelfvoorzienend wat betreft zoet water! Door de drinkwaterproductie op het eiland een slim onderdeel van de natuurlijke waterkringloop te maken, is Vlieland een prachtig voorbeeld van circulair en toekomstbestendig waterbeheer. De Waterroute Vlieland is een Vlielands project om mensen te bewegen, anders te kijken, denken en doen met het water in hun leven. Een herwaardering van water dus, door middel van leren, spelen en beleven. De Waterroute is een wandel-, fiets- en buitensportroute langs acht bijzondere waterlocaties op het eiland. De gebruikers worden door een unieke combinatie van educatie, sport en recreatie uitgedaagd om water en de natuur op een nieuwe manier te beleven en hun bewustzijn rond water te vergroten. Op woensdag 15 juni werd de Waterroute feestelijk geopend.

Juryrapport

De jury is enthousiast over hoe de Vlielanders een wereldprobleem vertalen naar de situatie van het eiland en deze gebruiken om bezoekers waterbewustzijn bij te brengen. De verbeelding is hierbij een belangrijk facet. Daarom hoopt de jury dat de Bonusprijs ingezet wordt om kunstenaars te vragen om de interactieve waterinstallaties te ontwerpen. Zij denkt dat dit een waardevolle toevoeging op de beleving van de bezoeker is. Uit de geselecteerde projecten van de overige vier regio’s heeft de jury eveneens een prijswinnaar gekozen. Ook zij ontvangen een bedrag van 2028 euro. De jury bestaat uit Judith Baarsma van Keunstwurk en Immie Jonkman, directeur van Arcadia (LF2028).

Bron Provincie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *