Water Alliance presenteert Holland Innovation Park

LEEUWARDEN – Op de internationale vakbeurs Aquatech Amsterdam (5-8 november) presenteert Water Alliance een nieuw initiatief: Het Holland Innovation Park (HIP). Doel is om kansrijke innovaties van relatief jonge bedrijven op één van de belangrijkste watertechnologie-evenementen ter wereld een extra podium te geven.

Het Holland Innovatie Park wordt een onderdeel van het Holland Pavilion, dat Water Alliance samen met Netherlands Water Partnership (NWP) realiseert. Het park zal midden in het Pavilion worden opgebouwd. Een bewuste keuze, aldus Agnes Dirksen, manager marketing & communicatie van de Water Alliance. “Het Pavilion heeft zich al op eerdere beurzen bewezen; veel bezoekers, veel matchmaking; een mooi bewijs dat je met samenwerking veel verder kunt komen. Daar wilden wij met het Holland Innovation Park dus bij aansluiten. Ons doel is jonge bedrijven extra in de etalage zetten en dat op een plek waar je ook een zekere rust en ruimte hebt om tot een goed gesprek te komen en zelfs reflectie met betrekking tot alles wat er op zo’n groot event bij je langs komt.”

Er zijn wel enkele spelregels voor deelname, zo vertelt Dirksen. “De technologie moet klaar zijn voor de markt en moet van een start up of een scale up komen. Dat kan een jong bedrijf zijn, maar het mag ook een aparte en vernieuwende afdeling zijn van een bedrijf.”

Voor de bezoeker met interesse in baanbrekende vernieuwingen lijkt het park wel the place to be te worden. Zo zal onder andere het inmiddels befaamde Hydraloop in het HIP te vinden zijn. Het bedrijf, uitvinder van een slim water recycling-systeem voor in huis, won in 2018 de WIS-award van de Water Alliance en wist het afgelopen half jaar vervolgens bijna iedere maand wel een internationale prijs in de wacht te slepen. Ook kan de bezoeker bedrijven tegenkomen als BW Products (intelligente zandfilters), Drop2Drink (waterzuiveringssysteem waarmee regenwater gefilterd wordt tot veilig drinkwater; onder andere genomineerd voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2019), Befil (trommelfilters en biopompen voor vijvers), Van Remmen (UV-desinfectie systemen) en Vislift (een ingenieus systeem voor vis-passages). En verder is ook Metalmembranes van de partij. Het Leeuwarder bedrijf combineert elektrochemische bewerkingen met membraamwetenschap en behaalt zo bijzondere resultaten. Verdere innovaties en primeurs kunnen volgens Agnes Dirksen niet worden uitgesloten. “De ontwikkelingen gaan uiteraard door en innovaties kunnen zomaar in stroomversnellingen komen. Zo heeft ook het Twentse bedrijf CTST al aangekondigd met

een tweetal bijzondere innovaties te komen. Kortom: reden genoeg om het Holland Innovation Park even met rode stift in je agenda te zetten, tussen 5 en 8 november.”

Bron: Water Alliance

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *