Warga – Geel Wit

WARGA – Geel Wit heeft zich vrij eenvoudig gehandhaafd in de derde klasse. Na de 3-1 overwinning in de thuiswedstrijd wonnen de Amelanders in Wergea met 1-4.

Al na vier minuten had scheidsrechter Van der Kamp de bal op de stip moeten leggen toen Bente Bonthuis de bal tegen de handen van een Warga-speler aanschoot. Na negentien minuten kwam het leer alsnog op de elfmeterstip te liggen toen Bente Bonthuis onderuit werd gehaald. Lars Brouwer, bezig aan zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht, schoot zwak in zodat keeper Edgar van IJs redding kon brengen.

Niet voor lang, want acht minuten later vond Lars Brouwer alsnog het net na een prachtige pass van Micha Metz.

Het was de beloning van het goede spel van Geel Wit op dat moment. Daarna werd Warga dreigender, met een paar gevaarlijke momenten. Warga maakte in de 42-ste minuut gelijk met een afstandsschot van Bart Boersma.

Dat gebeurde vlak nadat Bente Bonthuis moest afhaken omdat hij teveel hinder ondervond van de schoppen die hij te verwerken had gehad. Zijn vervanger was Sander Hekkelman en die liet zich meteen gelden. Hij flitste langs zijn tegenstander en stelde Lars Brouwer in staat zijn tweede treffer te maken: 1-2.

Vlak voor rust werd het zelfs 1-3, het voorbereidende werk was van Kayan Kiewiet en Jurjen Metz was de afronder.

Daarmee was de strijd eigenlijk al beslist, en ook na de pauze waren de kansen voor de bezoekers. Afstanders van Micha Metz gingen net naast en de doelman van Warga moest zich tot het uiterste inspannen om de inzetten van Sander Hekkelman buiten de palen te houden.

Vier minuten voor het einde werd het zelfs 1-4 voor Geel Wit toen uit een hoekschop de bal over diverse schijven bij Mark Molenaar kwam, hij schoot beheerst binnen.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit (Matthijs Rijpstra, 87), Peter Oud, Mark Molenaar, Bjorn Wijnberg, Theodoor Molenaar, Micha Metz, Kevin Kiewiet (Lukas Mollema, 46), Kayan Kiewiet, Jurken Metz, Bente Bonthuis (Sander Hekkelman, 41), Lars Brouwer.

Door Koos Molenaar                                     

Uitslagen

30 mei           

Geel Wit A1   Kollum A1   4-2 na verlenging

WTOC B1    Geel Wit B1       afgelast

Geel Wit D1    Hardegarijp D3G        6-2 kampioen

VIOD D2      Geel Wit D2        3-1

31 mei           

Warga    Geel Wit 1     1-4 GW handhaaft zich

Geel Wit 3     Aengwirden 3            3-2

Programma

zaterdag 6 juni

Geel Wit    A1-ONT A1  op neutraal terrein

 lees hier over Ameland en de Sport

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *