Wandelen tot café weer open kan

GRONINGEN – Peter en Marichelle van Vliet uit Delfshaven lopen al 20 dagen. Startpunt was Rotterdam en een van de plekken die ze aandoen is Ameland. Het duurt nog een paar dagen eer ze daar aankomen. Ze lopen tot hun Café Aan Zet in Delfshaven weer open mag. Onderweg zamelen ze geld in voor Stichting Taai. Deze stichting, opgericht in 2020, heeft als doel wetenschappelijk onderzoek te stimuleren naar de ongeneeslijke ziekte Cystic Fibrosis (CF, Taaislijmziekte) door middel van financiële bijdragen.

De voettocht begon met in het hoofd Assen als eindstation. “Thuiszitten begon behoorlijk te vervelen en het leek erop dat we voorlopig nog niet open mochten met de kroeg,” zetten Peter en Marichelle op hun blog.

Al wandelend rijpte het idee om te blijven wandelen totdat Aan Zet weer aan zet is. Wanneer dat is weten ze nog niet.

Van Ameland is al een overnachting aangeboden en een stel fietsen voor ritjes op het eiland. Amelanders kunnen facilitair sponsoren door bijvoorbeeld een maaltijd aan te bieden of geld overmaken voor Stichting Taai.

“Niet iedereen die zwerft is de weg kwijt.” Citaat van J.R.R. Tolkien op hun blog.

Onder de naam Peet & Chel Walking houden ze op MyWalkings.com een blog bij.

Via Facebook zijn Peet & Chel ook te volgen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *