Wâldgieltsjes voor oud-groenteboer Klaas Jan Engels

HOLLUM – Woensdag 19 juli bracht Tiemen Kuipers van Aardappelgroothandel Greydanus uit Heerenveen met een slikslee de eerste oogst van de Wâldgieltsjes met het streekkeurmerk Wâldpyk al wadlopend naar Ameland.

Met een kruiwagen vol Wâldgieltsjes en een gediplomeerd gids vertrok hij vanuit Paesens-Moddergat. De rest van dit delicatessenaardappeltje gaat donderdag per oldtimer trekker op de boot om hopelijk tegelijk aan te komen op het Waddeneiland. Klaas Jan Engels, de oudste oud-groenteboer van het eiland, zal bij de Coop Bakker in Hollum de eerste en hopelijk droge Wâldgieltsjes in ontvangst nemen.

Uitreiking eerste Wâldgieltsjes

Op een knalrode oldtimer tractor met aanhangwagen tuffen de aardappelen 20 juli naar Hollum. Die donderdag om 11.30 uur krijgt bij Coop Bakker de oudste groenteboer van Ameland, Klaas Jan Engels, het eerste kistje Wâldgieltsjes uitgereikt. Daarna is er een proeverij van Wâldgieltsjes en een dagprijsvraag voor het publiek. De winnaar wint ter plekke een kruiwagen vol Wâldgieltsjes.

Actie ‘win kruiwagens vol Wâldgieltsjes’

Vanaf donderdag 20 juli liggen de Wâldgieltsjes weer in de winkels van de ‘betere’ supermarkten in Friesland. Ook dit jaar heeft Greydanus weer de kruiwagenactie tot en met september. Mensen die Wâldgieltsjes kopen bij winkels die deelnemen aan de actie, kunnen een kruiwagen vol Wâldgieltsjes winnen. “En het is niet één kruiwagen, maar elke deelnemende winkel mag een kruiwagen weggeven. Elke winkel loot een winnaar uit haar eigen deelnemende klanten”, vertelt Tjalke Stoelwinder.

Programma 20 juli

Coop D. Bakker

O.P.Lapstraat Hollum

  • 10.30 uur – Aankomst oldtimer vol Wâldgieltjes
  • 11.30 uur – Klaas Jan Engels krijgt het eerste kistje
  • 11.45 uur – Opnening van de dagprijsvraag
  • 12.30 uur – Bekendmakig van de dagprijswinnaar
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *