Wagenborg stuurt adviesaanvraag aanpassing dienstregeling

NES – Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) heeft op 7 juni 2023 een adviesaanvraag verstuurd aan de decentrale overheden en het consumentenplatform Waddenveren Oost in het kader van de voorgenomen structurele aanpassing van de dienstregeling naar en van Ameland en Schiermonnikoog. In dit geval zijn de decentrale overheden Gemeente Ameland, Gemeente Schiermonnikoog, Gemeente Het Hogeland, Gemeente Noardeast-Fryslan, Provincie Fryslan, Ov Bureau Groningen Drenthe.

Met de adviesaanvraag deelt WPD met de decentrale overheden en het consumentenplatform de nieuwste inzichten en actuele situatie en toont hiermee het onverantwoorde veiligheidsrisico van de huidige veerverbinding voor bemanning en reizigers aan. WPD acht deze situatie onacceptabel en stelt veiligheid van de levensader voorop, net zoals het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Daarom had WPD op 26 mei de staatssecretaris per brief al verzocht in te stemmen met een aanpassing van de dienstregeling en handhaving op enkelvoudig gebruik van de vaargeul.

Vanwege het maatschappelijke belang om de eilanden goed bereikbaar te houden, is een betrouwbare, veilige levensader essentieel. Door het spoedeisende karakter van het instemmingsverzoek en de instemmingstermijn van 4 weken was het niet eerder mogelijk advies in te winnen bij de decentrale overheden en het consumentenplatform. Desalniettemin vindt WPD het belangrijk om in gesprek te zijn en de visie te horen op de voorgenomen maatregelen.

Door WPD

Lees hier Adviesaanvraag voorgenomen aanpassing  dienstregeling

                                  

 

 

                              

 

 

 

     

     

 

 

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *