Wad’n Evenement van Fryslân Culinair

LEEUWARDEN – Op zondag 18 september organiseert Fryslân Culinair, het samenwerkingsverband van restaurants in Friesland, een bijzonder evenement: Proeverij op het Wad. Aan boord van de MS Rottum van rederij Wagenborg wordt een culinaire parade gehouden. Iedereen kan deelnemen aan deze happening tegen het decor van de Waddenzee, een Werelderfgoed dat op de lijst van de UNESCO staat (www.fryslanculinair.nl).

Na de ontvangst om half een in de vertrekterminal in Lauwersoog worden de gasten onder het genot van een Laurent-Perrier champagne welkom geheten door de kapitein. Daarna worden de trossen los gegooid. In het Gat van Brakzand, midden op de betoverende Waddenzee, gaat het schip voor anker. Om twee uur vangt met het luiden van de scheepsbel de culinaire proeverij aan. Alle restaurants leveren hun bijdrage in het bereiden een specialiteit van eigen huis of in de bediening. In stands van Fryslân Culinair-leveranciers worden de beste streekproducten van de provincie gepresenteerd en aangeboden. Ondertussen komen vissersschepen langszij om een rijke oogst aan zeebanket aan boord te zetten.

In alles wordt het beste van Friese bodem gebracht. Door het gevarieerde landschap en de rijke voedingsgronden heeft Friesland een grote schat aan streekeigen voedingsproducten die worden gekweekt en geteeld door ambachtelijke bedrijven, van wie er ruim twintig zich afficheren met het Fryslân Culinair-label. En die kwaliteit kun je proeven op Wad’n Evenement!, zoals de naam luidt.

De sfeer aan boord is feestelijk. Een orkest zorgt voor de muzikale omlijsting. Om vijf uur zet de Rottum koers naar de thuishaven Lauwersoog.

De kosten van het culinair evenement bedragen € 49,50 per persoon. Inschrijven kan bij een Fryslân Culinair-restaurant (mail, telefoon, in de zaak), via de website of per email: info@fryslanculinair.nl.

Restaurant Nobel in Ballum is aangesloten bij Fryslân Culinair.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *