Waddenzee Werelderfgoed nu ook zichtbaar vanaf de snelweg

LEEUWARDEN – Werelderfgoed Waddenzee tijdens de meivakantie onopgemerkt voorbij rijden op de snelweg? Dat zit er niet meer in. Op de A7, A31 en de N9 staan sinds vandaag borden die toeristen wijzen op het unieke natuurschoon achter de dijken. Op provinciale en gemeentelijke wegen staan al langer borden, maar borden langs de snelweg ontbraken tot nu toe.

De borden attenderen reizigers er op dat ze dicht bij een uniek natuurgebied zijn.  Op het bord staat een gestileerde kaart van het waddengebied van Nederland, Duitsland en Denemarken met als onderschrift “WADDENZEE UNESCO Werelderfgoed”.

Het ontwerp van de borden is afgestemd op de ontwerpen die zijn afgesproken tussen Nederland, Duitsland en Denemarken en tussen de andere Nederlandse werelderfgoederen. Het ontwerpen en plaatsen van de borden is ondersteund door het Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) en mogelijk gemaakt door de RCE (Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed), de Provincie Fryslân en de gemeenten Hollands Kroon en Den Helder.

Bekijk hier waar Rijkswaterstaat de borden plaatst

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *