Waddenzee werelderfgoed?

DEN HAAG – Het wordt een spannende week. Komt de Waddenzee op de werelderfgoedlijst ja dan nee.

Het Werelderfgoed Comité van UNESCO neemt in de week van 22 t/m 30 juni a.s. tijdens zijn congres in het Spaanse Sevilla een beslissing of de Waddenzee op de werelderfgoedlijst wordt geplaatst. De Unesco is de organisatie van de Verenigde Naties voor educatie, wetenschap en cultuur.

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en haar Duitse collega Sigmar Gabriel hebben in januari 2008 bij de Unesco de Waddenzee gezamenlijk voorgedragen als werelderfgoed. Een eventuele plaatsing op de Werelderfgoedlijst onderstreept het feit dat de Waddenzee zo'n grote natuurwaarde heeft voor de wereld dat deze bescherming verdient en voor toekomstige generaties behouden moet blijven. Ook zijn beide landen ervan overtuigd dat plaatsing op de Werelderfgoedlijst kansen biedt voor de regio.

Bron: LNV

>>> tik voor meer nieuwsberichten over dit onderwerp Werelderfgoed in bij ZOEKEN, in het hoofdmenu van deze pagina.

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust, zoals op elk artikel van PA, copyright.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *