Waddentournee primeur

SCHIERMONNIKOOG – Avonturierscollectief Club Classique en Schiermonnikoog Festival verbreden samen hun horizon en bundelen hun krachten. Aan de oppervlakte lonkt de primeur van een Waddentournee; gezamenlijk verspreiden ze de schoonheid van muziek verder dan wal én Schiermonnikoog. En al het goede komt in drieën: van 24 t/m 26 juni vaart de route langs Ameland, Terschelling en Vlieland. 

De spotlight is – voor eens – niet op het podium, maar op het publiek gericht. En in het bijzonder op de eilanders: de ontroerendste, grappigste en meest memorabele anekdotes van eilanders vormen het script. Aan elkaar gemonteerd door het zestal topmusici en ras-entertainers van Club Classique en geserveerd met hoogtepunten uit het kamermuziekrepertoire, word je een Classical Soundtrack voorgeschoteld: verhalen die gehoord moeten worden en muziek die kracht bijzet waar woorden niet altijd toereikend zijn. 

Club Classique bestaat uit mezzosopraan Karin Strobos, pianist Caspar Vos, violisten Myrthe Helder en Maren Bosma, altviolist Lotus de Vries en cellist Leonard Besseling. 

Het muzikale startschot raast vanaf Ameland wanneer componisten als Dvorák, Glass en Piazzolla plaatsnemen in de kerkbankjes. Omringd door het wad – niet voor niets onderdeel van de werelderfgoedlijst van UNESCO – opent een eilander voordracht over natuurkracht en -pracht de avond. Haydn hertaalt en benadrukt die kracht vervolgens woordeloos in zijn Strijkkwartet, die bekroond werd met de bijnaam ‘Zonsopkomst’. Maar: geen licht zonder schaduw. Misschien wel Faurés allermooiste lied getiteld ‘Les Berceaux’ omlijst het verhaal over de desastreuze gevolgen van een slechte visvangst op het wad van 1850. En dan, eind goed al goed: we sluiten de avond goedgezind voor eenieder die inmiddels wel een opsteker kan gebruiken. Bij het ondergaan van de zon reizen we via Dvorák op voortouw van mezzosopraan Karin Strobos naar Argentinië: het land van maté, Messi en meesterlijke tango’s. 

Met medewerking van eilanders Richard Kiewiet, Joke Mosterman en Dimphy Timmers.

  • Waddentournee
  • Magnuskerk in Hollum
  • Vrijdag 24 juni
  • 20:30 uur
  • Onder 18 jaar gratis
  • 18 t/m 30 jaar € 7,50
  • Regulier € 15,–
  • Eilander kaartje € 7,50
  • Kaartverkoop via deze link
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *