Waddentoernooi op Texel

TEXEL –  In het weekend van 8 en 9 juni vindt het 32ste Waddentoernooi plaats. De sporters zijn dit jaar op Texel. Elk jaar wordt het door een ander Waddeneiland georganiseerd. Texel verwacht ruim 325 sporters van de vijf Nederlandse Waddeneilanden.

Het sportprogramma is elk jaar ongeveer gelijk, met per keer kleine verschillen.

Dit jaar staan negen sporten op het programma:

voetbal, volleybal, badminton, tennis, golf, darten, klaverjassen, surfen en biljarten.

Bijna alle sporten worden in en om Den Burg gespeeld, in sporthal Ons Genoegen, op de banen van Deuce en op Sportpark Zuid. Het kite-, wind en golfsurfen vindt plaats bij paal 17, het darten en het klaverjassen in Oudeschild. De klaverjassers spelen in restaurant De Compagnie, de darters in café De Kombuis. Alle wedstrijden zijn op zaterdag, behalve biljarten, dat al op vrijdag wordt gespeeld in De Witte Burcht en in café De Zwaan. Golf is pas vorig jaar aan het toernooi toegevoegd en op golfbaan De Texelse gespeeld.

Het eiland met het hoogste aantal punten ontvangt de Waddenbeker. Deze wordt in grandcafé De Hollebol uitgereikt door wethouder Hennie Huisman.

Bron: Texelse Courant

– de foto is van het waddentoernooi 2009, dat op Ameland plaatsvond. Ameland won dat jaar de Waddenbokaal. Hardlopen doet dit jaar wegens te weinig belangstelling niet mee –

>>> lees hier meerover het Waddentoernooi en de winnaars door de jaren heen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *