Waddenlaboratorium over kunst, wetenschap en natuur

TERSCHELLING – Sinds 2012 koppelen Oerol en de Waddenacademie kunstenaars en wetenschappers aan elkaar tijdens het Oerol festival. In de loop der jaren zijn zo interessante samenwerkingsverbanden en projecten ontstaan. Tijdens het 27e symposium van de Waddenacademie worden drie projecten (van Esther Kokmeijer, Stef Veldhuis en Elmo Vermijs) uitgelicht, met als onderliggende vraag of, en zo ja op welke wijze, de samenwerking tussen kunst en wetenschap een bijdrage kan leveren aan actuele maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering en zeespiegelstijging.

Moderator van het symposium is journalist, auteur en presentator Tracy Metz.

Alle informatie over inschrijven, het voorlopige programma, locatie en route kunt u vinden op de website van de Waddenacademie. Er is plaats voor 100 deelnemers, waarbij geldt wie het eerst komt het eerst maalt. Inschrijven is mogelijk tot 14 oktober.

De bijeenkomst zal binnen de huidige Corona-regels worden georganiseerd, wat betekent dat bij de toegang via de CoronaCheck gecontroleerd wordt op vaccinatie, negatieve testuitslag of herstelbewijs.

De projecten van Esther, Stef en Elmo zijn ook te bezichtigen en op 22, 23 en 24 oktober zullen in de Betonningsloods ook speciale Oerolcolleges worden gegeven. Meer informatie hierover op de website van Oerol.

27e symposium Waddenacademie

in samenwerking met Oerol en Waddenfonds

21 oktober 2021

Betonningsloods Terschelling

Bron Waddenacademie

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *