Ingezonden – Vliegbewegingen

HOLLUM – Gasten moeten zich als gasten gedragen en niet het eiland toe eigenen. "Het is nog steeds ons eiland waar wij als bewoners het van de gasten moeten hebben, maar dat wil niet zeggen dat zij het eiland naar zich toe kunnen trekken." Dat zegt Helma Kolk naar aanleiding van de brief van VvE Boomhiemke over de last van het vliegverkeer. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Vliegbewegingen

Naar aanleing van het stuk van 19 oktober wil ik hier graag op reageren. De gasten en hoofdzakelijk de eigenaren wisten dat er een vliegveld in de buurt lag, dus ik snap nu niet waar ze bezwaar tegen maken. Dit vliegveld is ook een algemeen belang in zake ziekenvervoer wat heel veel vliegbeweging oplevert. Verder voor de gasten is het een beleving om Ameland eens van boven te kunnen te zien. Nu moet het dus niet zo zijn dat deze eigenaren het voor de gemeente uitmaakt wat wel en niet mag. U wist van te voren dat het vliegveld er was en wij als bewoners zijn er erg blij mee. Wat voor de gast een pleziertje is is voor ons en de gasten een bittere noodzaak. Ik hoop dat deze eigenaar hier geen gebruik van hoeft te maken. Als dat wel zo zou zijn dan zou ook hij de noodzaak van ons vliegveld inzien. Want realiseer wel dat wij sneller in het ziekenhuis zijn dan menigeen die in een grote plaats woont. 

Helma Kolk

⇒ Lees hier over Huisjeseigenaren Boomhiemke willen beperking vliegbewegingen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *