Waddenheli op Ameland

LEEUWARDEN – De ambulancehelikopter Medic 01 van dichtbij bekijken? Dat kan! Ter ere van het eerste lustrum maakt de helikopter woensdag 8 en donderdag 9 juni een tour langs de Friese Waddeneilanden. Donderdag 9 juni staat de Waddenhelikopter op de helihaven van Ameland. Niet in de middag, zoals eerder gemeld, maar van 10:45 tot 12:30 uur. Wegens de weersverwachting is het prpgramma iets veranderd.

De opvallende gele ambulancehelikopter kan doorgaans rekenen op een toeloop van geïnteresseerd publiek. Tijdens een hulpverlening staat de aandacht voor de patiënt centraal, maar bij deze tour kan iedereen de helikopter uitgebreid van dichtbij bekijken en kennismaken met de crew. Aanmelden voor de tour is niet nodig.

Airbus H145

De ambulancehelikopter is van het type Airbus H145. Deze helikopter biedt genoeg ruimte voor zowel de benodigde middelen en materialen, als de mensen om ambulancezorg te kunnen bieden. De medische apparatuur in de helikopter is vergelijkbaar met de medische apparatuur in een ambulance.

24/7 paraat

Op vliegbasis Leeuwarden staat de helikopter 24/7 paraat voor ambulancevluchten vanaf de Friese Waddeneilanden naar een ziekenhuis op de vaste wal. DeANWB Medical Air Assistance vliegt deze helikopter in opdracht van Regionale Ambulancevoorziening Fryslân. Tijdens de tour is de reservehelikopter beschikbaar, om de continuïteit van de ambulancezorg per helikopter voor de Friese Waddeneilanden te waarborgen.

Bron Ambulancehelikopter

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *