‘Waddengoud in foto’s’

LEUUWARDEN – Van 7 juli t/m 26 augustus staat in het Rabobank atrium van het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden de expositie ‘Waddengoud in foto’s’. In deze tentoonstelling is werk te zien van vijf fotografen die de verschillende landschappen van de Waddenzee, de Waddeneilanden en de Waddenkust vastleggen. Vanuit de lucht of op het land, nationaal en internationaal.

Waddengoud is een keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied. Denk aan cranberryjam, mosterd, honing, duindoornsiroop, garnalen, geitenkaas, zeebaars, harder, kokkels en oesters. Dit landelijk erkend streekkeurmerk biedt de garantie dat de producten uit het gebied afkomstig zijn en op duurzame wijze zijn voortgebracht. Waddengoud draait echter niet alleen om producten: er zijn ook muzikanten en dichters bij aangesloten. En fotografen die de landschappen in het Waddengebied en Wereld Erfgoed de Waddenzee vastleggen. In de expositie is werk te zien van een aantal van deze Waddenfotografen: Pieter de Vries (Texel), Geertjan Plooijer (Oude Bildtzijl), Meindert van Dijk (Sexbierum), Hans Sas (Warfhuizen) en Joachim de Ruijter (Harlingen).

De fotografen van Waddengoud wonen en werken in de Waddenregio, halen voor een aanzienlijk deel inspiratie uit dit gebied en exposeren hun Waddenfotografie geregeld. De Waddengoudfotograaf is bovendien vakfotograaf die lid is van één of meer beroepsverenigingen voor fotografie.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *