Waddeneilanden samen met Leeuwarden

LEEUWARDEN – De vier Friese Waddeneilanden bekijken samen met de gemeente Leeuwarden de mogelijkheden tot samenwerking op het gebied van informatievoorziening en ICT.

De gemeente Leeuwarden heeft een voorstel gemaakt over de manier waarop de samenwerking inhoud kan krijgen en onder welke voorwaarden. De Friese Waddeneilanden hebben aangegeven de mogelijkheden graag verder te willen onderzoeken.

In het werk van gemeenten nemen informatievoorziening en ICT een steeds grotere rol in. Ook nu de vier eilanden meer gaan samenwerken, blijkt dit onderwerp nog te omvangrijk om op eilandenniveau aan te pakken. Daarom is gezocht naar een stevige partner in Friesland. In een aanvullend onderzoek wordt nu gekeken welke aanpak en middelen nodig zijn en of die voor betrokken partijen haalbaar zijn. De wensen van de eilanden worden gedetailleerd in kaart gebracht . Aan de hand daarvan kan Leeuwarden bepalen of zij een bijdrage kan leveren en tegen welke kosten. Het onderzoek is naar verwachting in april afgerond.

Bron: Gemeente Leeuwarden

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *