Waddeneilanden etalages van Nederland

HARLINGEN – De Waddeneilanden willen de Nederlandse etalage van energietransitie worden. Dat stellen de vijf, die samenwerken als De Waddeneilanden, voor aan minister Eric Wiebes. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog bieden de minister aan om de eilanden te etaleren om de koploperspositie op het gebied van duurzame energie in Nederland te laten zien. De eilanden laten zien hoe energietransitie in de praktijk werkt zonder aantasting van de natuurlijke omgevingen. De vijf eilanden zetten al meer dan tien in op duurzaamheid en ondertekenden in 2007 het convenant 'Duurzame Wadden' met een stappenplan 'Duurzame Waddeneilanden, op weg naar een energieke toekomst in 2020'. In het convenant spraken ze af toe te werken naar zelfvoorzienendheid in 2020 op het gebied van energie en water.

De eilanden onderschrijven het Klimaatakkoord volledig en willen met Wiebes om tafel om van gedachten te wisselen en concrete afspraken te maken.

lees hier over Duurzame Waddeneilanden

lees hier over Duurzaam Ameland

lees hier meer over Duurzaam en verduurzaming

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *