Wad Mooiste Plek van Nederland

DEN HAAG– De Mooiste Plek van Nederland is het wad bij Harlingen. Piet Paulusma heeft met deze locatie de BN’er Battles van Stichting Nederland Schoon en SBS 6 gewonnen. De weerman kreeg 853 stemmen en liet hiermee de concurrentie ver achter zich. Leontine Borsato won met 357 stemmen de tweede plaats voor het bos in Blaricum. De derde plaats ging met 267 stemmen naar het Vondelpark van Gallyon van Vessem.Paulusma ontving een award, en de burgemeester van de gemeente Harlingen kreeg een plaquette die op het stadhuis kan worden bevestigd. Afgelopen woensdagavond werd de winnaar in Shownieuws bekendgemaakt.

 

BN’er Battles

In juni streden zes bekende Nederlanders om de Mooiste Plek van Nederland. Leontine Borsato, Selma van Dijk, Piet Paulusma, Gallyon van Vessem, Rob Verlindenen Evelien de Bruijn nomineerden elk hun favoriete stukje Nederland. Het publiek kon via www.nederlandschoon.nl  een stem uitbrengen en daar ook prijzen mee winnen. De BN’er Battles werden steeds uitgezonden in de late editie van SBS 6 Shownieuws. “De actie heeft mensen laten zien hoe mooi Nederland is”, zegt Uli Schnier, directeur van Stichting Nederland Schoon. “En dat ons land de moeite waard is om schoon te houden!”

 

Fotowedstrijd Publieksbattle nog open!

De Publieksbattle loopt nog door tot en met 30 juni. Iedereen kan aan deze wedstrijd meedoen door een foto van zijn of haar favoriete plek in Nederland te uploaden op www.nederlandschoon.nl . Een professionele jury kiest uit alle inzendingen drie foto’s die de schoonheid van de gekozen locatie het best laten zien.De jury bestaat uit Uli Schnier, Evert Santegoeds, hoofdredacteur Privé, Rob Geus, presentator, en Dolf Hamburger, afgevaardigde van ANP Foto. Deelnemers kunnen onder meer een iPad 2 en een spiegelreflexcamera winnen! Blijf op de hoogte via Facebook of Twitter.

Stichting Nederland Schoon

Stichting Nederland Schoon zet zich al sinds 1991 in om de hinder van zwerfafval in Nederland te voorkomen en te bestrijden. De stichting neemt deel aan het Focusprogramma Zwerfafval 2010-2012. Dit is een gezamenlijk project van de gemeenten en het bedrijfsleven, te weten de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), VNO-NCW (ook namens MKB Nederland), Agentschap NL en Stichting Nederland Schoon. Het Focusprogramma moet ervoor zorgen dat Nederland daadwerkelijk schoner wordt. Meer informatie over het Focusprogramma Zwerfafval vindt u op www.nederlandschoon.nl.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *