Vuurwerkshow na rechtspraak

NES – Ruurd Polet uit Nes hield vrijdagavond een vuurwerkshow, omdat hij een rechtszaak tegen de gemeente heeft gewonnen.

De kwestie tussen Polet en gemeente gaat over een grondtransactie. Polet had in 1998 grond geruild met de gemeente en dacht sindsdien de strook van 3 bij 30 meter bij zijn huis aan de Ballumerweg tot zijn eigendom te kunnen rekenen. Zijn buurman dacht hetzelfde en nam het stuk in gebruik. “Er is gigantisch veel misgegaan,” zegt Polets advocaat Franken. De grond is tweemaal geruild en de gemeente betwist de ruil met Polet. “Met intimidatie en terreur wil de gemeente de fouten onder tafel schuiven. Hier ligt een dossier van 18 kilo!” Na jaren procederen is Polet nu in hoger beroep in het gelijk gesteld.  Hij beschuldigt ambtenaren en het college van toenmalig Burgemeester Cazemir en wethouder Bakema van bedrog en vriendjespolitiek en heeft aangifte gedaan. Ruurd Polet is blij met de uitspraak van het Hof, maar hij is nog niet uitgestreden. Vuurwerk leek hem een gepaste afsluiting van een vervelende periode en hij wilde eenieder in de vreugde laten delen.

Will Bakema, die toen wethouder was en nu weer in het college zit, stelt dat Polet niet te vroeg moet juichen. Misschien gaat de gemeente wel in cassatie. “Er valt nog wel wat over de uitspraak te zeggen.” Formeel had de gemeenteraad het besluit over de grondruil in 1998 over moeten nemen. Die bevoegdheid lag toen bij de raad, tegenwoordig bij het college. “Er ligt een interpretatieverschil, maar het is notarieel beschreven.” Het college wilde niet meer terugkomen op het besluit.  Zeven-acht jaar is het stil geweest. “Veel later heeft Polet een procedure aangespannen.”

“Vuurwerk lijkt mij wat prematuur,” zegt Bakema. Hij hoopt de partijen nog rond de tafel te krijgen om het uit te spreken. “Het is een eenvoudige zaak die veel complicaties heeft gekregen.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *