Vuurtoren met gereviseerde radar

HOLLUM – De vuurtoren in Hollum krijgt vandaag een nieuwe sensor in de radar. De oude, die sinds 2009 op de toren staat, was weer aan vervanging toe. Rijkswaterstaat is de opdrachtgever van de klus, waarbij enkele monteurs halsbrekende toeren op de kop van de koepel moeten uithalen. De sensor wordt uit de radar gehaald en gereviseerd. In de radar wordt een andere sensor geplaatst, in dit geval een gereviseerd exemplaar van de vuurtoren op Texel. Om de vijf jaar wordt dit soort onderhoud gepleegd.

De mannen hadden een prima dag uitgekozen voor klus. In het zonnetje en met nauwelijks een zuchtje wind konden ze hun werk op bijna 60 meter hoogte uitvoeren.

De oude koepel staat op de entree van het Maritiem Museum. De eenhoorn op die koepel ziet het allemaal vanaf afstand aan.

⇒ lees hier over de betekenins van de eenhoorn

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *