Vruchtbare herfst voor Dolfinarium

HARDERWIJK – De herfst van 2011 gaat voor het Dolfinarium de geschiedenisboeken in als de ‘meest vruchtbare  herfst’ in de 46-jarige geschiedenis van het zeedierenpark. Gisteravond is vrouwtjesdolfijn Roxy bevallen van een jong. Dit betekent de derde geboorte van een babydolfijn binnen vier weken.

In het Dolfinarium zijn nog nooit drie babydolfijnen in zo’n korte tijd geboren in het najaar. “We zijn enorm trots op de drie moeders. Nalu, Liya en Roxy doen het erg goed,” legt Steve Hearn, hoofd van alle dolfijnen, uit. Ook met de kleintjes gaat het voortvarend. Babydolfijnen Makai, geboren op 12 september,  en Sting, geboren op 28 september, ontdekken samen met hun moeder iedere dag weer nieuwe dingen. Het jong van Roxy heeft nog geen naam. Eerst zal het geslacht moeten worden bepaald. Dit kan enkele dagen duren.

Voor de verzorgers zijn het drukke tijden. De eerste dagen na de bevalling zijn zij 24 uur per dag aanwezig om te observeren. Met drie babydolfijnen is dit een intensieve bezigheid. “Het is veel meer dan even de dolfijnen in de gaten houden. Bij alle drie de baby’s houden we het zogen, de ademhaling en het gedrag van moeder en jong goed in de gaten. Omdat alle baby’s in hetzelfde leefgebied zwemmen is het af en toe lastig voor ons om ze uit elkaar te houden,” aldus Steve Hearn.

Dolfijn Roxy beviel gisteravond even na 22.00 uur in het bijzijn van verzorgers en beveiligingsmedewerkers. Binnen een uur was het jong geboren. Dit is zeer snelle bevalling. Gemiddeld duurt een bevalling tussen de twee en de vier uur. De eerste dagen zijn extra spannend. De verzorgers zijn positief over de eerste nacht.

Wie een leuke, originele naam weet voor de baby kan deze opgeven via www.kraamkamer.nl. Omdat het onweerde en regende tijdens de bevalling zoekt het Dolfinarium specifiek voor het jong van Roxy een naam die hier van is afgeleid.

Bron: Dolfinarium Harderwijk

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *