Vrijwel droge, maar koudere Koningsspelen

WAGENINGEN – De Koningsspelen verlopen vrijdag op de meeste plaatsen droog, maar het is wel een stuk kouder. Zo wordt het in de middag slechts 9 tot 14 graden. 

Omslag

Vandaag is het nog stralend zonnig en lenteachtig, maar vanaf morgen slaat het weer om. Met een noordenwind sijpelt vrijdag geleidelijk koude lucht binnen. Deze luchtsoort komt helemaal vanaf de poolcirkel richting onze omgeving. 

Opening

De opening van de Koningsspelen in Amsterdam, door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, gaat droog verlopen. Pas in de avond zou er in het zuiden van het land een drupje regen kunnen vallen, volgens MeteoGroup. Het wordt maximaal 9 graden in het Waddengebied tot 14 graden in Limburg. Verder zijn er veel wolkenvelden te zien, maar de zon breekt ook van tijd tot tijd door.

Vorig jaar

Vorig jaar vonden de Koningsspelen op 24 april plaats. De dag begon toen grijs met veel mist. Ook was het koud met vorst aan de grond. Het werd toen uiteindelijk wel heel mooi zonnig met op veel plaatsen zelfs meer dan 20 graden op de thermometer. In het Limburgse Ell werd het maar liefst 23 graden. 

Bron: MeteoGroup

⇒ lees hier over de Koning en Koning

⇒ lees hier over Koningsdag op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *