Vrijdag de 13e voor jacht

HOLLUM – Het was met recht vrijdag de 13e voor de platbodem die roerproblemen kreeg en daarna vastliep op het Bornrif. Het jacht was niet meer te redden, zonk en kwam in stukken op het strand van Ameland aan. 

De KNRM Ameland had er een mooie klus aan. Door de ondieptes bij het Bornrif kon de Anna Margaretha niet dichtbij het schip komen. Twee bemanningsleden probeerden nog de sleeptros lopend en zwemmend over te brengen. Het water steeg snel waardoor er water tussen de zandbanken kwam en de reddingsboot uiteindelijk toch dichtbij kon komen. Voor de platbodem was echter het te laat. De twee opvarenden werden aan boord genomen en in de Ballumerbocht opgevangen in het boothuis.

De bemanning van reddingsboot Maria Hofker bracht de restanten van het schip naar het strand. Nagtegaal Ameland nam het opruimen vandaar over.

⇒ kijk voor foto's van de platbodem op de Facebookpagina van KNRM Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *