Vorstelijke deuk voor Visser

SØNDERBORG – Dirk en Joke Visser uit Hollum liepen in het Deense Sønderborg een Koninklijke deuk in hun camper op. Bijna twee maanden waren ze op reis door Scandinavië, toen ze op de terugweg Sønderborg aandeden. Zonder dat ze het in de gaten hadden, legde in alle vroegte van de 28e juli het Deense Koninklijk jacht Dannebrog aan in de buurt van hun camper. Zo dicht in de buurt, dat de uitgeworpen hieuwlijn met Turkse knoop met een dreun op hun camper belandde. De Vissers waren in één klap wakker.

“Een vorstelijke deuk,” lacht Dirk Visser. Hij haalde later die morgen vriendelijk verhaal bij de commandant die de fout erkende. De Koninklijke familie neemt de kosten van de schade op zich.

Koningin Margarethe en Prins Hendrik van Denemarken zijn aanwezig op het 78 meter lange jacht. De dertig matrozen staan in ’t gelid terwijl Prins Hendrik de wacht inspecteert.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *