Voorspeeluur koper en piano in De Toel

DOKKUM  – Koperinstrumenten en piano staan centraal op het voorspeeluur van Opus 3 op woensdag 20 juni vanaf 17.00 uur in De Toel in Nes  op Ameland. De koperblazers zijn leerlingen van Cor Hoekstra en lid van Canite Tuba of Forza Musica. De pianisten krijgen allen les van Monique van de Ven.

Het programma vermeldt vooral optredens van beginnende koperblazers. Veel van die leerlingen zijn vorig jaar begonnen vanuit een project op de Kardinaal de Jongschool. Het animo daarvoor was zo groot dat drie groepen konden worden samengesteld.

De koperblazers zullen als solist of in duo’s of trio’s muziek van De Haan, Castelein, Merkies en Beethoven spelen. Aan het slot is er een ensemble waarbij Nederland en Oranje voorbijkomen.

Van de pianisten doen deze keer alleen de beginners mee. Zij voeren allen stukjes uit de Hal Leonard methode uit.

Pianiste Kyra Metz zingt ook heel mooi en zal zichzelf begeleiden.  Ze heeft inmiddels twee eigen nummers geschreven. Met haar eerste nummer ‘I was born in the morning’ behaalde ze de tweede prijs op de talentenjacht 2011 van Ameland. Haar tweede nummer heet ‘Oma Droma’ en gaat over haar demente oma. Op het voorspeeluur zal ze het liedje voor het eerst in het openbaar zingen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *