Voorrondes dertigste editie van Kunstbende

AMSTERDAM – De voorrondes van de dertigste editie van Kunstbende gaan binnenkort van start. Na een periode vol workshops, masterclasses en take-overs op middelbare scholen, zijn alle artiesten in de dop klaar om het Kunstbende-podium te bestormen en zich te presenteren aan de jury. Via voorrondes in alle provincies in maart en april stromen de honderd beste acts door naar de finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam op 27 juni 2020. Wil je het talent van de toekomst als eerst spotten? Breng dan een bezoek aan onze voorrondes! 

Inschrijving 

Iedereen van 13 t/m 18 jaar kan meedoen aan Kunstbende in de categorieen Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal of Theater. Het is raadzaam dat jongeren zich uiterlijk twee weken voor aanvang van een ronde inschrijven. De inschrijving voor de categorie Influencer is reeds gesloten in december 2019. Aanmelden kan via kunstbende.nl. 

Muzikaal & maatschappelijk betrokken

Lange tijd bevatte de categorie DJ het grootste aantal deelnemers. Sinds dit jaar is het tij gekeerd en gaat de categorie Muziek aan kop, gevolgd door Expo en DJ. Binnen Muziek ontstaat ook meer diversiteit; een aantal jaar geleden domineerden de singer-songwriters, nu is er een toename van bands en rappers. Naast deze trend ziet Kunstbende dat jongeren steeds vaker maatschappelijke betrokkenheid tonen in hun act; onderwerpen als gender en milieu zijn veelvoorkomende thema's. 

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor de voorrondes is gestart! Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur van de desbetreffende podia. Dit zijn de data en locaties:

28 maart – Voorronde Drenthe – Podium Zuidhaege (Assen)

29 maart – Voorronde Limburg – De Domijnen (Sittard)

29 maart – Voorronde Utrecht – Stadsschouwburg Utrecht (Utrecht)

4 april – Voorronde Overijssel – Poppodium Hedon (Zwolle)

5 april – Voorronde Zeeland – Scheldetheater (Terneuzen)

13 april – Voorronde Gelderland – Doornroosje (Nijmegen)

18 april – Voorronde Noord-Brabant – Verkadefabriek (Den Bosch)

19 april – Voorronde Friesland – De Lawei (Drachten)

19 april – Voorronde Zuid-Holland – Maaspodium (Rotterdam)

25 april – Voorronde Noord-Holland – De Meervaart (Amsterdam)

25 april – Voorronde Groningen – VRIJDAG (Groningen)

Klik op de voorrondes hierboven of bekijk alle Kunstbende-events op kunstbende.nl/agenda.

Kunstbende

Kunstbende is hét platform voor talent van 13 t/m 18 jaar. Jongeren kunnen meedoen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. Op 27 juni 2020 strijden meer dan honderd acts voor de felbegeerde prijzen tijdens de landelijke finale op Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam. Daarna worden ze door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden in de area van Rabobank en Kunstbende op Lowlands én een ander groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door partner in cultuur Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere sponsors en partners. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *