Laatste weken en afsluiting van Rixt van het Oerd expositie in Buren

Geplaatst op: 12 maart 2020 - Categorie: Kunst & Cultuur

Rixt - Foto Luc ten Klooster

BUREN - De Rixt van het Oerd-expositie 'Voetstappen in het zand' van Luc ten Klooster die al te zien is sinds Kunstmaand Ameland in het Landbouw- en juttersmuseum in Buren loopt nu bijna ten einde. 
De expositie bestaat uit een foto- video- en tekstpresentatie en is nog te bezoeken op de komende woensdagen en donderdagen van 13.00 tot 17.00 uur en tijdens de afsluiting op zondag 29 maart van 15.00-17.00 uur. 

Het programma van de finissage:   
Luc ten Klooster presenteert het foto- en tekstboek dat hij rond zijn project gemaakt heeft.
Het verhaal van Rixt wordt vanuit verschillende gezichtspunten verteld door de groep Ameland Vertel. Rixt, de maan, de kapitein, de dominee, de zee en de meeuw vertellen ieder over hun eigen beleving. 
Aansluitend aan de vertelling vindt nog een korte performance plaats door Ilse Peters die model stond voor de Rixt-figuur in het project van Luc ten Klooster. 

Voor wie één of meer van de grote fotodoeken die in de tuin van het museum staan opgesteld wil bemachtigen: de finissage is de laatste kans om een bod uit te brengen! Van de opbrengst komt 10% ten goede aan de Stichting Noordzee. 
Het is ook nog steeds mogelijk om in te tekenen op het boek. In het museum of via de website www.lucunique.nl zijn biedingsformulieren voor de doeken en intekenformulieren voor het boek verkrijgbaar.  
 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?