Laatste weken en afsluiting van Rixt van het Oerd expositie in Buren

BUREN – De Rixt van het Oerd-expositie 'Voetstappen in het zand' van Luc ten Klooster die al te zien is sinds Kunstmaand Ameland in het Landbouw- en juttersmuseum in Buren loopt nu bijna ten einde. 

De expositie bestaat uit een foto- video- en tekstpresentatie en is nog te bezoeken op de komende woensdagen en donderdagen van 13.00 tot 17.00 uur en tijdens de afsluiting op zondag 29 maart van 15.00-17.00 uur. 

Het programma van de finissage:   

Luc ten Klooster presenteert het foto- en tekstboek dat hij rond zijn project gemaakt heeft.

Het verhaal van Rixt wordt vanuit verschillende gezichtspunten verteld door de groep Ameland Vertel. Rixt, de maan, de kapitein, de dominee, de zee en de meeuw vertellen ieder over hun eigen beleving. 

Aansluitend aan de vertelling vindt nog een korte performance plaats door Ilse Peters die model stond voor de Rixt-figuur in het project van Luc ten Klooster. 

Voor wie één of meer van de grote fotodoeken die in de tuin van het museum staan opgesteld wil bemachtigen: de finissage is de laatste kans om een bod uit te brengen! Van de opbrengst komt 10% ten goede aan de Stichting Noordzee. 

Het is ook nog steeds mogelijk om in te tekenen op het boek. In het museum of via de website www.lucunique.nl zijn biedingsformulieren voor de doeken en intekenformulieren voor het boek verkrijgbaar.  

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *