Vooroorlogse zomerhuisjes op Ameland

NES – Jan Beukema heeft een fotoboek gemaakt over vooroorlogse zomerhuisjes bij Nes. In 2014 maakte hij er al eens een van de geschiedenis van zijn (Amelander) zomerhuisje aan het Zuidlaardermeer (nr. 92 bij Klein Scheveningen, Kropswolde).

Nu heeft hij via Albelli.nl een boek samengesteld over de geschiedenis van meerdere zomerhuizen die voor de oorlog zijn gebouwd in de duinen rond Nes.

Sommige staan er nog, vele zijn afgebroken maar gelukkig zijn er nu een paar huizen ergens in Nederland teruggevonden, onder meer in Renkum, Angerlo en natuurlijk aan het Zuidlaardermeer.

Jan Beukema geeft hierbij de link: online fotoboek Zomerhuizen Ameland . Het fotoboekje is via een knopje onderaan te vergroten en dan door te bladeren (verouderde link is verwijderd in 2022).

Beukema heeft een verzoek: “Ik hoor graag over foutjes in het fotoboek en aanvullingen over deze interessante geschiedenis. Het liefst ook foto’s. De tekst heb ik ook apart opgeslagen in een pdf-bestand. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn mail me dan even.”

Zijn mailadres is Jan Beukema.

→ bekijk hier versie 2022

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *