Voorlopige uitslag waterschap verkiezing

LEEUWARDEN – Voorlopige uitslag verkiezingen algemeen bestuur Wetterskip Fryslân.

Dijkgraaf Paul van Erkelens heeft donderdagmorgen 19 maart tijdens een bijeenkomst de voorlopige uitslag bekendgemaakt van de verkiezingen voor een nieuw algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân. In totaal hebben 258.589 inwoners uit Fryslân en het Groninger Westerkwartier hun stem uitgebracht. Dat is een opkomstpercentage van 50,1 %. Bij de laatste, schriftelijke verkiezingen in 2008 bedroeg dit 27,9 %.

Aan de verkiezingen deden tien partijen mee. De voorlopige uitslag staat op de foto.

Voorlopige uitslag

De voorlopige uitslag is bekendgemaakt op basis van de gegevens die telefonisch door gemeenten zijn doorgegeven. Vrijdag 20 maart leveren de gemeenten hun proces verbaal van de verkiezingen in. Maandag 23 maart maakt het centraal stembureau van Wetterskip Fryslân tijdens een openbare zitting de definitieve uitslag en zetelverdeling bekend. Deze zitting vindt plaats om 10.00 uur in Gebouw Crystalic (tegenover hoofdkantoor Wetterskip Fryslân), François Haverschmidtwei 2, 8914 BC Leeuwarden.

Nieuw algemeen bestuur

Via de verkiezingen op 18 maart 2015 wordt het nieuwe algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân gekozen. Het algemeen bestuur bestaat uit 25 leden. 18 leden (ingezetenen) worden gekozen tijdens de verkiezingen. De andere 7 leden worden benoemd door belangenorganisaties, zoals LTO Noord (3), het Bosschap (2) en de Kamer van Koophandel (2).

De opkomstpercentages en uitslagen per individuele gemeente staan op: www.wetterskipfryslân.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *