Voorjaarskunst op Ameland

BALLUM – Bloemen breken het voorjaar open. Ameland begint het nieuwe seizoen in kleur en vorm met een expositie door de leden van Fria: de Friese vakvereniging voor beeldend  kunstenaars.

Hun kunstzinnige expressie van

15 april t/m 10 juni 2011 wenkt u op 7 locaties in Ballum: het gemeentehuis, het dorpshuis, de twee kerken, galerie Bo Lumen, restaurant Nobel en restaurant De Boerderij.

De openingstijden zijn:  do t/m za van 11 – 17 uur, zondags van 13 – 17 uur en paasmaandag van 11 – 17 uur.

Ameland heeft bewezen kunstminnend te zijn met oog voor kwaliteit en diversiteit, getuige de kunstmaand november.

Kunst past bij Ameland: de sfeer, de rust, de kracht van het water, de kleuren en geuren van zand, wad, lucht, bomen, planten, struiken en bloemen. Elementen waardoor kunstenaars zich graag laten inspireren.

Daarom zijn Frialeden uitgenodigd een groepsexpositie samen te stellen en de grote diversiteit aan kunstuitingen te verschepen naar Ameland. Een waaier van kleuren, technieken, vormen en materialen gaat over zee.

>>> bekijk hier meer tentoonstellingen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *