Film Penny’s Shadow feest voor Ameland

AMSTERDAM – De film Penny’s Shadow, die vorig jaar augustus en september op Ameland werd opgenomen, is een feest voor Ameland. Niet alleen wordt het eiland mooi in beeld gebracht en draaft hengst Shadow langs het mooiste groene strand bij Ballum, stapt hij door kleurig struweel en galoppeert hij enthousiast langs de vloedlijn, ook de vele Amelander figuranten leveren een geweldig plaatje. De film van Steven de Jong is spannend, ontroerend, romantisch, grappig en leuk voor jong en oud. De speciaal voor de film geschreven muziek levert mooie nummers op. Niet alleen paardenfans, maar ook Amelandliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij deze rolprent.

Op 5 juni is de première in Amsterdam. De Hollandsche Manege, midden in de stad tussen Vondelpark en Overtoom, biedt een passend decor voor de eerste vertoning aan genodigden. Vanaf 8 juni is Penny’s Shadow in de Nederlandse bioscopen te zien. Wellicht komt er tussen 5 en 8 juni nog een Ameland première. VVV Ameland is volop ondersteunend bezig om organisatie van vertoning op het eiland waar de film werd opgenomen mogelijk te maken.

“Er is al belangstelling uit het buitenland,” zegt producent Klaas de Jong niet ontevreden. Als dat doorgaat dan heeft De Jong nog wel een hobbel te nemen. “Dan moeten we alle Nederlandstalige nummers vertalen.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *