Voorjaar is daar

HOLLUM – De warme jas kan nog aan maar toch klinkt het buiten al anders dan een paar weken geleden. Er is meer geluid, er zijn meer vogeltjes aan het tsjilpen en de temperatuur loopt langzaam op: het voorjaar is daar. Vandaag begon de lente om 11:37 uur. 

De lente, het voorjaar: het is een heerlijk seizoen. Elk jaargetijde begint op de 21ste dag van de zomermaand, herfstmaand, wintermaand en lentemaand. Voor het voorjaar is dat 21 maart, maar deze datum behoeft enige nuancering. Het is niet altijd op de 21ste. Sterker nog, tot 2101 begint het voorjaar op 20 maart en soms zelfs op 19 maart. In het voorjaar wordt het langzaam warmer en de natuur wordt groener, al houdt de natuur zich niet altijd aan de door de mens bedachte indeling in seizoenen. Het voorjaar is het seizoen van het nieuwe leven, of zoals Gorter zei in zijn gedicht 'Mei': "Een nieuwe lente en een nieuwe geluid."

lees hier wanneer de lente begint

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *